Hete kipfilet ui champignons sambal braadzak recepten

Hete kip uit de braadzak kipfilet met vel

Hete kip is een authentiek Indonesisch hoofdgerecht.

Kip in combinatie met ui en champignons, Djeroek Poeroet (limoenblaadjes) , Sambal, Ketjap en een beetje zout en peper heb je al snel een heerlijk gezond gerecht. die je vaker met het hele gezin kunt eten. Vooral de Djeroek Poeroet (limoenblaadjes) brengt dit gerecht naar een ander niveau.

Het is een zeer simpel gerecht en redelijk gezond omdat we er geen extra vetten aan toevoegen. We laten de kip lekker stomen in zijn eigen sap en bakken hem daarna mooi bruin.
De kip is een onderdeel van een gezond voedingspatroon, vooral omdat hier eiwitten, vitaminen en mineralen in zitten.
In kip zit minder verzadigde vetten vergeleken met andere soorten vlees. En haal je kip gewoon bij een echte poelier, vaak is de kip in de supermarkt volgespoten met water en blijft het vaak langer goed, omdat er toch wat andere toevoegingen bij in zitten die je naar onze mening beter niet kunt eten. Een groot verschil is dat als het vers bij de poelier vandaan komt het ook nog eens een keer lekkerder en gezonder smaakt. Maar dit is onze mening.

Het leuke van dit gerecht is dat je het simpel kunt maken in een korte tijd van de ingrediënten die je meestal al in huis hebt.
Braadzak recepten

Hete kip uit de braadzak kipfilet met vel
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Hete kip is voor het hele gezin Het is simpel klaar te maken en qua tijd ben je snel klaar met het voorbereiden. de smaken zoals sambal etc. kun je natuurlijk naar je eigen smaak toevoegen.
Porties Prep Tijd
4 Personen 10 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
75 Minuten 85 Minuten
Porties Prep Tijd
4 Personen 10 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
75 Minuten 85 Minuten
Hete kip uit de braadzak kipfilet met vel
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Hete kip is voor het hele gezin Het is simpel klaar te maken en qua tijd ben je snel klaar met het voorbereiden. de smaken zoals sambal etc. kun je natuurlijk naar je eigen smaak toevoegen.
Porties Prep Tijd
4 Personen 10 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
75 Minuten 85 Minuten
Porties Prep Tijd
4 Personen 10 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
75 Minuten 85 Minuten
Ingrediënten
Porties: Personen
Eenheden:
Instructies
  1. We leggen eerst de kipfilet met vel op de plank en voeg zout en peper naar smaak toe aan beide kanten. Snij vervolgens de filet in twee stukken over de breedte.
    Hete kip in braadzak kipfilet met vel
  2. Vervolgens persen we de knoflook uit en doen we deze samen met Sambal en de ketjap in de braadzak en mengen dit even goed door elkaar.
    Hete kip uit de braadzak marinade
  3. Hierna doen we de kipfilet met vel in de zak.
    Hete kip uit de braadzak kipfilet marinade
  4. En mengen dit met de marinade in de braadzak samen met de kip filet.
  5. Snij de champignons en uien in stukken en voeg deze toe aan de braadzak.
    Hete kip in de braadzak kipfilet ui champignons marinade
  6. Voeg de Djeroek Poeroet ( limoenblad ) toe aan de zak.
    Hete kip braadzak champignons ui marinade sambal manis ketjap marinade kipfilet
  7. Sluit vervolgens de braadzak, je hoeft GEEN gaatjes in de braadzak te prikken.
  8. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de braadzak in een ovenschaal en doe deze in de oven. En zet de klop op 60 minuten en draai na +- 30 - 45 minuten een keer de zak om. Kook tussendoor de rijst zodat deze tegelijk klaar is.
    hete kip uit de oven in de braadzak omdraaien
  9. Haal de Braadzak met de hete kip uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven alvast naar 250 graden.
    hete kip uit de oven in de braadzak klaar
  10. Knip voorzichtig de braadzak open en pas op voor het hete stoom die nog uit de zak kan komen
  11. Schud vervolgens de braadzak leeg in de ovenschaal.
    hete kip in ovenschaal kipfilet bovenop
  12. Leg de kipfilet met vel naar boven op de ui en champignons.
  13. Schep eventueel wat vocht uit de schaal zodat de kipfilet boven het geheel uit komt. Doe vervolgens de schaal weer in de oven en laat de kip nog even mooi bruin worden aan de bovenkant. Blijf hier wel bij staan om te zien of het allemaal goed gaat, dit duurt maar een paar minuten.
    hete kip mooi bruin gebakken in de braadzak recepten
  14. Geniet van je gerecht.
    braadzak recepten hete kip ui sambal champiognons
  15. Serveer met Pandan rijst. (of een andere rijstsoort naar keuze) Snijd de kip kleine stukjes meng dit met de rijs, ui, champignons en wat sap uit de schaal hussel door elkaar en je hebt alle smaken in je mond ;).
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *