pittige Indonesische kip braadzak recepten

Pittige Indonesische kip

Pittige Indonesische kip

Indonesische  eten vinden wij als Nederlanders  over het algemeen lekker maar om het klaar te maken zitten we toch jaloers te kijken naar de buren die wel indo’s zijn, die hun blauwe hap lekker zitten weg te werken..  tja wij kunnen ze wel boerenkool aanbieden maar dat zijn ze snel zat.. afijn Indonesische mensen zijn altijd netjes en beleefd. en zijn vaak zo vrij dat ze wel met je willen delen. en ze zullen elke keer je bakje boerenkool accepteren als tegenprestatie ;).

Kip is wereld wijd het meeste gegeten gevogelte en het grootste import en export product van de wereld.
Dit product stijgt met de jaren.. dus we vreten er met z’n allen er goed op los.

De indo’s weten vele heerlijke gerechten met dit stukje kip te maken. dus ook Pittige Indonesische kip
Dus we hebben een heerlijk Pittige Indonesische kip recept gemaakt dat  je simpel en snel kan maken en in de braadzak kan stoppen.
Maar wat nog veel belangrijker is dat iedereen het lekker vind
Laat dit nu het gerecht zijn wat over het algemeen iedereen lekker van kan eten met het hele gezin.

Maar waar komt dat woordje blauwe hap toch vandaan.
Veel Europese marinemensen kregen in de tropen bij de geringste inspanning een “rode kop”. Inheemse collega’s noemden hun “roodhuiden” of “rode jongens”.
Als reactie daarop kregen de Indische matrozen de spotnaam “blauwe jongens” Inde jaren 50 bracht de marine deze spotnaam naar Nederland. De in grote getale gerepatrieerde Ind. Nederlanders werden toen denigrerend “blauwen”genoemd. In Ind. kringen werd dit woord als een geuzennaam beschouwd.

Dussssss.
Blauwe hap is gewoon Indonesische eten.
Blauwe piel is een scheldwoord voor iemand van Indonesische afkomst , dit werd vroeger vaak gebruikt bij de marine.
Blauwe Bloedhonden waren de lagere Indonesische militairen.

veel succes met het maken van dit heerlijke recept Pittige Indonesische kip. en geniet van je blauwe hap 😉 .

pittige Indonesische kip braadzak recepten
Pittige Indonesische kip
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Pittige Indonesische kip
Porties Prep Tijd
2 Personen 10 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
75 Minuten 85 mInuten
Porties Prep Tijd
2 Personen 10 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
75 Minuten 85 mInuten
pittige Indonesische kip braadzak recepten
Pittige Indonesische kip
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Pittige Indonesische kip
Porties Prep Tijd
2 Personen 10 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
75 Minuten 85 mInuten
Porties Prep Tijd
2 Personen 10 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
75 Minuten 85 mInuten
Ingrediënten
Porties: Personen
Eenheden:
Instructies
  1. De producten
    Pittige indonesische kip
  2. Maak eerst even de Boemboe (kruidenmengsels). gooi de Runderbouillonblokje, zonnebloemolie, Heinz tomato ketchup, Van Gilze donkere basterdsuiker, koningsvogel sambal manis, Conimex ketjap manis, en de Calve pindakaas in de braadzak of eerst even in een schaal en meng dit tot een papje.
  3. Veeg de champignons met een borsteltje (of stukje keukenpapier) schoon. Snijd de harde uiteinden bij het voetje van de paddestoel weg en snijd de paddestoel vervolgens in partjes of plakjes.
    champignons snijden
  4. pel de ui en snij de ui in mooie stukjes.. dit hoeft allemaal niet zo professioneel. we tenminste geen professionals.
    ui in stukjes snijden braadzak recepten
  5. vervolgens was de paprika. Snijd aan de kant van de steel een kapje van de paprika. snij dan aan de kant met een scherp mes de zaadlijsten uit de paprika. en snijd de paprika in mooie stukjes...
    Paprika stukjes braadzak recepten
  6. doe vervolgens de uien en Champignons in de bak of braadzak. meng dit goed met de Boemboe
    ui champignons Boemboe rvs schaal lepel
  7. champignons ui pittige boemboe braadzak recepten
  8. stop daarna de paprika en meng dit ook weer goed in de bak of direct in de braadzak
    paprika toevoegen pittige kip braadzak recepten
  9. stop vervolgens de kipfilet in de bak of braadzak
    kipfilet mengen met de pittige kruiden en groenten
  10. verwarm de oven alvast op 180 graden gebruik een grote ronde schaal en niet zoals op de foto staat een ovale schaal. hierbij wordt de kern niet zo goed gaar. met een grote ronde schaal of bakplaat kun je de zak goed verdelen zodat het netjes gaar kan worden dus de zak zo groot mogelijk verspreiden over de schaal als alles in de braadzak zit.
    braadzak ovale ovenschaal
  11. stop vervolgens het gerecht in de braadzak
  12. pak een grote ronde schaal en niet een ovale schaal zoals op de foto.. en de braadzak goed verdeeld met de Pittige Indonesische kip over de schaal zo ruim mogelijk dat alles mooi verspreid ligt
    pittige kip in braadzak
  13. sluit de braadzak met de Pittige Indonesische kip. en stop deze in de oven of magnetron. en laat deze op 180 graden 75 minuten lekker klaar garen.
    sluit de braadzak
  14. na 75 minuten pak je de braadzak uit de oven en maak je de braadzak voorzichtig open. PAS OP!! er kan nog zeer hete stoom uit komen waar je lelijk aan kan verbranden. dus doe dit zeer voorzichtig.
    pittige kip in braadzak uit de oven
  15. pittige Indonesische kip braadzak recepten
Deel dit Recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *