sajoer boontjes braadzak

Sajoer boontjes uit de braadzak

Sajoer boontjes uit de braadzak

Een simpel en gezond Indonesisch gerecht wat we even snel bij de Lidl gekocht hebben. natuurlijk kun je deze gerechten ook wel in elke andere supermarkt krijgen. maar we gaan nu even voor het merk van de Lidl.

De sperzieboontjes zijn gezond en hebben weinig calorieën. ze verlagen de risico op chronische ziekten zoals hart en vaatziekten en bevatten veel vezels en voedingsstoffen.

Een boemboe is een  kruidenmengsel uit Indonesië, gemaakt van fijne kruiden en specerijen. Met een boemboe geeft u gemakkelijk de authentieke oosterse smaak, geur en kleur aan vlees- en/of groentegerechten.

De sperzieboon of prinsessenboon is een peulvrucht die met de peul als groente gegeten wordt. De sperzieboon behoort tot de boon (Phaseolus vulgaris). Witte bonen zijn de gedroogde, volgroeide zaden van de stamsperzieboon. De sperzieboon wordt ook wel princessenboon, slaboon of herenboon genoemd. Oorspronkelijk is de sperzieboon afkomstig uit Zuid-Amerika. De naam is afgeleid van `aspergieboontjes’. Deze boontjes danken hun naam aan het feit dat ze volgens oud-Hollands gebruik net als asperges met gesmolten boter en nootmuskaat werden opgediend.

dit gerecht kun je met rijst eten

Braadzak Recepten

sajoer boontjes braadzak
Sajoer boontjes uit de braadzak
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Sajoer boontjes uit de braadzak
Porties Prep Tijd
2 Personen 5 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
60 Minuten 65 Minuten
Porties Prep Tijd
2 Personen 5 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
60 Minuten 65 Minuten
sajoer boontjes braadzak
Sajoer boontjes uit de braadzak
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Sajoer boontjes uit de braadzak
Porties Prep Tijd
2 Personen 5 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
60 Minuten 65 Minuten
Porties Prep Tijd
2 Personen 5 Minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
60 Minuten 65 Minuten
Ingrediënten
Porties: Personen
Eenheden:
Instructies
  1. Verwarm alvast de hete lucht oven op 180 graden
    Vitasia boemboe voor sajoer boontjes lydl
  2. was de sperziebonen even goed af met water en snijd de puntjes er af en eventueel in tweeën snijden.
    spercieboontjes uit de braadzak
  3. Stop de Sperzieboontjes in de braadzak.
    sperciebonen uit de braadzak
  4. spercieboontjes in de braadzak
  5. bamboe Sajoer boontjes
  6. Open De boemboe voor sajoer boonjes en verdeel deze in de zak
    boemboe voor Sajoer boontjes
  7. pak de zak en schud deze even goed door elkaar zodat de boemboe voor sperziebonen goed netjes verdeeld is.
    sajoer boontjes uit de braadzak
  8. Sajoer boontjes braadzak recepten
  9. Sluit vervolgens de braadzak
    sajoer boontjes in zak met boemboe
  10. En leg de braadzak met de Sajoer boontjes in een ovenschaal.
    sajoer boontjes uit de braadzak ovenschaal
  11. prik vervolgens 2 kleine gaatjes in de braadzak en stop ovenschaal met de braadzak en Sajoer boontjes in de oven voor de komende 60 minuten en vergeet straks niet wat rijst te koken.. anders heb je alleen de sajoer boontjes 🙂
    sajoer boontjes in de ovenschaal gaatje prikken
  12. haal na de 60 minuten de schaal uit de oven en knip de zak voorzichtig open. er kan namelijke hete stoom uit komen. schud de zak leeg on de ovenschaal.
    sajoer boontjes in braadzak ovenschaal klaar
  13. schep het op je bord samen met de rijst en geniet van je gerecht..
    Sajoer boontjes ovenschaal
  14. eet smakelijk 😉
    Sajoer boontjes
  15. sajoer boontjes braadzak
  16. sajoer boontjes braadzak recept
Deel dit Recept

2 gedachten over “Sajoer boontjes uit de braadzak”

  1. Sajoer is een nat groentegerecht uit Indonesie, dat weet ik ook pas sinds kort. Ik dacht dat sajoer, pittige boontje betekende maar dat is niet zo. Wel kan je sajoer boontjes maken met sperziebonen. Het is een lekker bijgerecht voor bij de Rendang die ik al eerder plaatste. De saus is inderdaad vrij nat, maar met wat rijst er bij is dit super lekker en gezond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *